Krav Maga talvileiri Pariisissa 9. - 12.12.05

Jokavuotinen kansainvälinen talvileiri järjestettiin tänä vuonna Pariisissa, jalkapallon MM-kisoja varten rakennetun Stade De Francen kupeessa. Isäntämaa Ranskan lisäksi Krav Maga taistelijoita oli kokoontunut paikalle mm. Sveitsistä, Espanjasta, Italiasta, Belgiasta, Puolasta ja Suomesta. Suomen "joukkueeseen" kuuluivat Chitaladan omien ohjaajien Nikon ja Kimmon lisäksi Ari, Reka, Soili ja Jenni Combatista.

Harjoittelu olosuhteet olivat kokonaisuudessaan hyvät (vaikka välillä heittoja harjoiteltaessa tila yllättäen pienenikin) ja opetus oli parasta mahdollista, sillä leirin pääohjaajana toimi Euroopan Krav Maga liiton päällikkö Richard Douieb. Harjoittelupäivät oli jaettu fiksusti omiksi tekniikka kokonaisuuksiksi. Esim. yhtenä päivänä veitsi- ja ampuma-asetekniikoita toisena heittoja ja lukkoja jne. Luonnollisesti kaikkiin päiviin kuului tekniikoiden opettelun lisäksi fyysiset harjoitteet yhteisvenyttelyineen. Leirillä oli mahdollisuus suorittaa myös korkeimpia arvoja tasokokeiden muodossa ja näihin kokeisiin kuului tekniikkaosioiden lisäksi täyskontaktiottelut maahanvienteineen.

Vaikka harjoittelu aikataulu oli melko tiukka, niin tuli sitä mahdollisuus tutustua hieman Pariisiinkin. Ehkä mielenkiintoisin episodi koettiin metroasemalla, jolle Notre Dame ja Eiffelin tornikin kalpenivat kokemuksena, sillä tarvitsemamme metrolinja oltiin katkaistu ja edessä seisoi poliiseja ja armeijan väkeä - kaikilla oli luotiliivit päällä. Kävimme selvittämässä katkon syytä ja meille kerrottiin kuljettajien olevan lakossa ja siksi tämä linja oli poikki. Hieman tosin alkoi epäilyttämään kun paikalle raahattiin pommikoiria. No emme tämän jälkeen jääneet odottelemaan vaan lähdimme kiertoteitä kohti keskustaa. Ensin kävimme Notre Damessa, jonka jälkeen pääsimme hämärtyvässä illassa näkemään valaisemattoman ja valaistun Pariisin Eiffelin tornista (jonot torniin olivat huikeat).
Kokonaisuudessaan leiristä ja koko matkasta jäi hyvä maku suuhun ja erinäisiä juttuja tarttui hihoihinkin oppilaitamme varten. Merci Paris et au revoir. Poistettu haittakoodia