Krav Maga ohjaajaseminaari Bütgenbachissa Belgiassa 3. - 4.6.06

Noin 50 Krav Maga -kouluttajaa kerääntyi kesäkuun alussa Belgian Bütgenbachiin tavoitteenaan käydä läpi mustan vyön 1. ja 2. danin tasokoetekniikoita ja myös suorittaa tasokokeita Euroopan Krav Maga liiton pääkouluttajan Richard Douiebin johdolla. Keski-eurooppa oli jälleen hyvin edustettuna ja suomea seminaarissa edustivat Chitaladan Kimmo Kivinen sekä Combatin Soili Puranen.
Tälläkään kertaa olosuhteissa ei ollut mitään valittamista. Seminaari pidettiin urheiluopistossa järven rannalla Ardenneilla, jonne myös majoituimme Asterixista lainattuihin mökkeihin viiden hengen sviitteihin. Lauantain ja sunnuntain aikana käytiin läpi kaikki mustan vyön 1. ja 2. danin tasokoetekniikat ja periaatteet niiden suorittamisessa. Tasokokelaita arvioitaessa kiinnitettiin huomiota paitsi tekniikoiden puhtauteen niin  myös liikkeiden sujuvuuteen ja reaktioiden oikea-aikaisuuteen ja nopeuteen. Tasokoeotteluissa piti pyrkiä samanaikaisiin vastahyökkäyksiin, toimimaan osumista huolimatta sekä välttämään liikkumista taaksepäin ja turhia liikkeitä ylipäätään.
Veitsi veitseä ja patukka patukkaa vastaan tehtävissä tekniikoissa tuli ehkä eniten uusia asioita/kikkoja esiin, mutta oli seminaarissa paljon tuttujakin asioita kuten lyönti- ja potkutekniikat eri suuntiin, otteista vapautumiset, hyökkäykseen vastaaminen ja sen päätteeksi joko maahanvientiin valmistautuminen (1. dan) tai maahanvienti (2. dan). Douieb kiinnitti erittäin paljon huomioita liikkeiden sujuvuuteen sekä siihen, että uutta opeteltaessa ja muutenkin aika-ajoin pitäisi malttaa tehdä rennosti ja hitaasti.
Antoisinta seminaarissa oli tietotaidon jako eri ohjaajien välillä, niin Douiebin koko ryhmälle, kuin pienoisryhmien sisällä tapahtuva. Ja ei suinkaan sovi unohtaa, että lauantaina käydyssä Euroopan Krav Maga liiton kokouksessa päätettiin, että Krav Maga kouluttajaseminaari vuosimallia 2009 pidetään Helsingissä - HYVÄ SUOMI!!! Poistettu haittakoodia