KRAV MAGA kesäleiri Ranskassa 16.7.-21.7.2006

Krav Magan Euroopan liiton kansainvälinen kesäleiri järjestettiin tänä vuonna Ranskan

Montpellierissä, johon Chitaladasta osallistui Jone Heinonen sekä Combatista Ari Kangas. Osallistujia kaiken kaikkiaan oli noin 130.

Lennettyämme Pariisiin, oli jatkolento Montpelliereen, jossa majoituimme lentokentän vieressä olevaan Air Port hotelliin. Hotellista meidät kuljetettiin päivittäin harjoituksiin, viiden kilometrin päässä sijaitsevaan liikuntakeskukseen. Harjoituspaikka oli riittävän iso, joten tilan puutteesta ei kyllä tarvinnut kertaakaan valittaa.

Harjoituksia oli noin 5-6 h päivässä sekä ohjaajille lisäksi yksi tunti pedagogiaa.

Leirin pää kouluttajana toimi Richard Douieb, jonka apuna leirillä toimi, ranskalaiset Steve ja Gil. Gil ohjasi keltaisia ja oransseja vöitä, sekä ilman vyö arvoa harrastavia Stevellä oli vihreän ja sinisen vyön edustajat. Richard ohjasi ruskean ja mustan vyön omaavia.

Harjoituksista teki rankkaa se, että lämpötila oli n. 40 astetta, sekä ilmassa oli kova kosteus. Varsinkin ensimmäinen päivä n. 17 tunnin matkustamisen jälkeen, neljän tunnin fyysisesti raskaimmat treenit tekivät tiukkaa. Kaikkeen tottuu, kiitos myös Arin palauttavien juomien ja energia patukoiden, joihin en ollut huomannut varautua. Harjoitukset painottuivat etupäässä keppi-, sekä veitsitekniikoihin.

Mutta joka päivä oli myös sparria, parhaimmillaan kahteen eri otteeseen.Erilaista meidän tekniikoihin oli se, että Ranskalaiset tykkäsivät potkia ylös. Ohjaajat olivat tosi hyviä ja mieleen jäi positiivisia kokemuksia. Leirillä oli yksi vapaapäivä, jonka vietimme kaikki yhdessä rannalla, aurinkoa ottaen ja syöden. Harjoituksiamme kävi kuvaamassa Ranskan TV-3. Kaiken kaikkiaan hyvä leiri ja ranskalaiset ihmiset olivat hyvin kohteliaita.

Kirjoittanut Jone Heinonen
Poistettu haittakoodia