28.8.07: Krav Maga kouluttajaseminaari Eaubonne, Pariisi Ranska 25. - 27.5.07

Vuoden 2007 Krav Maga -kouluttajaseminaari pidettiin toukokuun lopussa Pariisissa, Eaubonnen alueella sijaitsevalla urheiluopistolla - PSG:n kotistadionin vieressä.

Eaubonnen alueelle menevän paikallisjunan lähtöaseman löytymisestä voisi kirjoittaa kokonaisen novellin, mutta sivuutettakoon se nyt tällä kertaa muutamin lausein, koska pääsimme kuitenkin perille: Pariisi +28 astetta, nahkatakki ja matkalaukut, pyöriminen Gare Du Nordissa törmäten kyltteihin "Passage interdit!". Koska kaikesta pitää aina löytää jotain positiivista, niin tämä kävi hyvästä stressinhallintakoulutuksesta.


Perille päästyämme havaitsimme, että maantieteellisistä syistä johtuen, keski-eurooppa oli jälleen hyvin edustettuna, mutta oli myös ilo nähdä Tanskan liittyneen joukkoomme. Ønskværdig Danmark!! Suomea seminaarissa edustivat Chitaladan Kimmo Kivinen ja Jouni Heinonen sekä Combatin Soili Puranen ja Reijo "Reka" Sariola. Olosuhteet harjoitteluun olivat mitä mainioimmat ja opiston keittiö todella tiesi mitä elimistö tarvitsi rankkoina harjoittelupäivinä. Olihan opisto useammankin Ranskan maajoukkue-edustajan valmistautumis tai koulutus paikka.


Tällä kertaa opetuskokonaisuus oli hyvin pystytekniikka painotteinen ja pienoisena yllätyksenä - ei sparreja, paitsi niillä jotka suorittivat mustan vyön tasokokeen. Tasokokeen arviointikriteerit olivat samanlaiset kuin ennenkin ja näinhän sen pitäisi mennäkin - linja täytyy pitää. Nyt kun sparreja ei ollut yhtään mukana harjoittelussa, niin pystyimme keskittymään puhtaasti tekniikan oikein suorittamiseen ja tekniikan mahdollisiin nyansseihin. Näkemyksiä, jonkin tekniikan suorittamiseen hieman eri tavalla tuli muutamia, mutta perustelutkin olivat kyllä myös hyviä. Tästä vahvistuikin taas seuramme hyväksi havaitsema linja: Tasokokeessa teemme yhdellä tietyllä tavalla, mutta - ei ole oikeaa tai väärää Krav Maga tekniikkaa, jos se toimii ja pääsemme uhkatilanteesta pois. Ja siksipä otimmekin nämäkin nyanssit ilolla vastaan.


Kokonaisuudessaan jälleen kerran hyvä ja opettavainen reissu. Odotan jo innolla seuraavaa kertaa, yhteishenkeä, tietotaitoa ja Team Finland spirittiä mikä meillä on kaikilla reissuilla ollut. Kuvat osioon tulen myös lisäämään reissusta kuvia, sillä mielestäni kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.
Au revoir compagnons, recontrer de nouveau!

- Kimmo -

Poistettu haittakoodia