Chitaldan Krav Maga-ohjaajia leirillä Lyonissa

Chitalada Tampereen Krav Maga jaoston Erkka ja Pasi kävivät hakemassa oppia mustan vyön tekniikoihin Ranskassa Lyonissa Préparation -leiriltä 7.– 9.3.2014. Tiivis kolmepäiväinen leiri puristi jokaisena päivänä kahdeksan tuntia hikeä irti treenaajista. Vaikka leiri oli puhtaasti tekniikkapainotteinen, teki päivien pituus siitä kuitenkin mielekkäällä tavalla haastavan. Leirin tarkoitus oli valmistaa harjoittelijoita mustan vyön kokeeseen, joka on vuosittain Pariisissa huhtikuun alkupuolella. Tämän vuoksi tekniikoita ja tekemistä oli paljon. Mitään yksittäistä osa-aluetta ei sivuutettu, vaan kaikki Krav Magan perusasiat lyönneistä aina asetekniikoihin asti käytiin opastetusti läpi. Mukavana mausteena olivat sparrailut ranskalaisten kanssa, jolloin pääsi tutustumaan lähietäisyydeltä heidän tekniikkaansa. Myös harjoittelu ulkomaalaisten ja vieraiden ihmisten kanssa oli jälleen kerran opettavaista ja silmiä avaavaa. Kun kaverin kanssa tulee tehtyä asioita tunti toisensa jälkeen, sitä oppii toisen tavat ja metkut lähes täydellisesti. Tällöin treenistä jää helposti uupumaan se mukava yllätyksen mahdollisuuden tuntu.  

Myös henkinen kantti tuli punnittua, että jaksoi keskittyä laadukkaaseen tekemiseen pitkät päivät. Tekniikat kun voi aina joko vain tehdä tai Tehdä. Kalliille ja intensiivisille leireille ei kannata pohjolan perukoilta lähteä pelkästään patonkia nauttimaan.

Leirin päätteeksi oli mahdollista suorittaa mustan vyön harjoituskoe, joka meni suomalaisedustajilta varsin mukavasti. Sähäkästä suoriutumisestaan Pasi sai vielä erityismaininnankin. Samalla leirillä olleet ranskalaiset treenikaverit menivätkin leirin jälkeen suorittamaan mustat vyöt Pariisissa pidettävään tasokokeeseen suotuisin tuloksin. Kenties valmistavan leirin ja muun harjoittelun myötä mustavöisiä ohjaajia telmii enemmän tulevaisuudessa myös Tampereen Krav Maga-harrastajien ilona.

Hyvin menneen leirin tuliaisina on kaikille Chitaladan Krav Maga-harrastajille teknistä osaamista ja entistä hioutuneempia näkökulmia Krav Magan harjoitteluun.

lyon 2014 013

lyon 2014 034

Poistettu haittakoodia