Kansainvälinen thainyrkkeilytapahtuma 11.2. tulosraportti

MILJA HEINOLTA VAHVAT NÄYTÖT MM-KEHÄÄN,ANTTI NUUTISEN LOISTAVA DEBYYTTI 5-
ERÄISISSÄ

Lauantaina 11.2. iskettiin Hervannan Vapaa-aikakeskuksessa kansainvälinen
thainyrkkeilytapahtuma.

Milja Heino sai vastaansa Englannin Lisa Hackettin, joka oli kärsinyt Heinolle jo viime marraskuussa tappion Englannissa. Hackett yritti nyt kääntää tuloksen toisin päin, mutta Chitalada Finlandia edustava, hallitseva Suomen mestari näytti erittäin vahvaa ja varmaa osaamistaan ja voittikin ottelun jälleen kaikin tuomariäänin.

Myös tapahtuman järjestävän, Chitalada Finlandin,  Asad Hussin otteli nuorta, mutta kokenutta Englannin John Milleriä vastaan, jolla oli hallussaan mm MM-hopea viime vuodelta. Hussin ei yltänyt aivan parhaaseen suoritukseensa, vaikka englantilainen näyttikin olevan välillä selvästi alakynnessä, koska tuomarit ratkaisivat ottelun tasapeliksi.

Kolmannen englantilaisen ottelijan sai vastustajakseen niinikään Chitaladaa edustava, myös hallitseva Suomen mestari Anton Haimi, jonka terävimmän voiman oli vienyt raju painonpudotus. Ottelu oli sovittu sarjaan alle -57kiloa,johon Haimi rajulla pudotuksella pääsikin, mutta englantilainen kertoi saaneensa valmentajaltaan eri tietoa ja painoikin punnituksessa hyväkuntoisena 59 kiloa.Raju dieetti näkyi Haimin ottelussa, vaikka saikin selvästi vahvemmat vartalopotkut osumaan englantilaisen kylkiin. Pettymys tuli kuitenkin pintaan suomalaisten kulmassa kehätuomarin julistettua ottelun tuomion, joka päättyikin Haimin voiton sijasta myös tasapeliin.

Naisten otteluista mielenkiintoisen ottelun järjestivät katsojille CAF:ia edustava maailmanmestari Mia Eteläpelto ja Nokia TBC:a edustava Katri Hasa. Hasa oli viime vuonna voittanut yllättäen pisteillä aiemmin voittamattoman Eteläpellon, joka lähtikin heti ottelun alusta korjaamaan tätä pientä lipsumista puhtaassa ottelusaldossaan. Hasa oli selvästi alakynnessä etenkin lyönneillä ja lähiottelussa ja Eteläpellon polvet osuivat sen verran kovaa Hasan panssariin ottelun kuluessa, että hänen avustajansa päättikin heittä pyyhkeen kehään ennen ottelun täyttä aikaa.

Chitaladan Antti Nuutinen puolestaan lähti ottelusaldollaan selvästi altavastaajana HTBC:a edustavaa Aki Piisistä vastaan, ilman suojia käytävää kovaan 5-eräiseen otteluun. Nuutinen ei kunnioittanut yhtään Piisisen 16:a ottelua ja veikin ottelun selvästi kotiin tuomariäänin 3-0. Etenkin Nuutisen lennokkaat kyynerpäälyönnit ja hyppypolvet osuivat Piisiseen erittäin hyvin, joka oli ottelussa täysin altavastaajana.

Chitaladan naisottelijoissa ensikertalainen Noora Westerberg otteli LTBC:a edustavaa Heidi Manteretta vastaan hyvällä tekniikalla ja osoitti selvää taistelutahtoa ottelun loppuun asti, valitettavasti tällä kertaa Mantere oli etenkin potkuilla Westerbergiä parempi ja voitti ottelun 3-0.

Puhtaalla kolmen voitetun ottelun saldolla asteli kehään Chitaladan Jukka Kyynäräinen, joka sai vastustajakseen GB-gymiä edustavan Argenis Porkan. Porkka selvästi varoi Kyynäräistä, joka vei ottelun näytöstyyliin 3-0.

Nuorissa vahvaa osaamistaan esitti myös Chitaladan Teemu Hellevaara,joka sai vastustajakseen saman sarjan nuorten Suomen mestaruudenkin voittaneen Ricardo Espositon. Hellevaara ei mestaria kumarrellut, vaan vei ottelun nimiinsä  tuomariäänin 2-0.

Muut ottelut: Mari Järvinen LTBC-Katariina Perkkiö 0-3
Arttu Lehtovaara TTBC-Ville Kallioniemi Tatbc 0-3


Pertti Nurmi
puheenjohtaja
Suomen Muaythai-liitto
Chitalada Finland Poistettu haittakoodia