MILJA HEINOLLE THAINYRKKEILYN MM-PRONSSIA

Milja Heino,joka osallistui ensimmäisiin arvokilpailuihinsa, sai kotiintuomisina mukaansa MM-pronssimitalin.
 
Miljan sarjassa oli yhteensä 8 ottelijaa, joista Milja sai ensin vastaansa kansainvälisesti selvästi kokeneemman Japanilaisen Junkon. Junko yritti Miljaa pidempiraajaisena saada osumia pitkillä suorilla lyönneillään ja potkuillaan, mutta Milja piti hermonsa ja ottelunsa kasassa ja voitti japanilaisen kaikin tuomariäänin 5-0.
 
Semifinaaliotteluun Miljalle tulikin vastaan sarjan ehdoton ennakkosuosikki, Turkki, jonka ottelija oli meriiteiltään, ei enempää, eikä vähempää kuin sarjan kaksinkertainen maailmanmestari.
 
Milja lähti siis selvästi haastajana otteluun, mutta varmasti turkkilaisen yllätykseksi antoikin mestarille täyden vastuksen ja olikin vastustajaansa selvästi teknisempi,vahvempi ja taitavampi.
 
Milja voitti etenkin kaikki lähiottelutilanteet todella selvästi ja hallitsi ottelua osumillaan koko sen keston ajan.
Tuomiota julistamisen jälkeen kotikulman hymy hyytyi karvaisevaan pettymykseen,kun entinen mestari julistettiinkin ottelun voittajaksi.
Suomalaiset jättivät välittömästi ottelun tuomiosta protestin, jossa selvisikin, että tuomarit olivat nähneet Miljan yllättäen hävinneeksi 3-2, mutta kokeneemmista tuomareista koottu ottelua seurannut jury oli taas saanut Miljan voittajaksi äänin 2-1. Tämän kansainvälisen liiton sääntöjen mukaan tulosta ei kuitenkaan voinut muuttaa mitenkään,koska jury ei ollut yksimielinen tuomiosta. Tuomareiden ammattitaitoa kuvasti ehkä hyvin se, että kilpailut käytiin kolmessa kehässä ja vain tämän kehän tuomareiden päätöksistä tehtiin sinä päivänä yhteensä 4 protestia.
 
Erittäin täpärä ja kyseenalainen tappio siis Miljalle, mutta ensimmäisten arvokisojen MM-pronssimitali ja vahva esitys kaksinkertaista maailmanmestaria vastaan on kuitenkin Miljalta hyvä saavutus.Finaaliottelussa turkkilainen voittikin sitten selvästi marokkolaisen vastustajansa ja voitti näin jälleen maailmanmestaruuden.
 
Onnittelut Miljalle pronssimitalista ja erittäin hyvästä suorituksesta, joka olisi kyllä riittänyt kirkkaampaankin mitaliin.

Image
Poistettu haittakoodia