MILJA HEINOLLE TIUKKA PISTETAPPIO THAIMAASSA NORMAALIA YLEMMÄSSÄ SARJASSA

Thainyrkkeilyn ammattilaisliitot WMC ja One Songchai järjestivät Thaimaan Bangkokissa keskiviikkona 12.8. tähän asti vuoden suurimman thainyrkkeilytapahtuman , joka juhlisti Thaimaan Kuningattaren syntymäpäivää.

Otteluja seurasi paikan päällä Sanam Luang-aukiolla tuhansia katsojia ja ne televisioitiin suorana lähetyksenä Thaimaan lisäksi 22 eri maahan.

Pertti Nurmen valmentaman, tamperelaista Chitalada Finland-kamppailulajiseuraa edustavan, Milja Heinon, oli alunperin tarkoitus otella normaalissa sarjassaan, 118 paunaa, australialaista vastustajaa vastaan, mutta vastustaja vaihtui muutamaa päivää ottelua ennen ja samalla painavamman vastustajan vuoksi ottelu siirtyi ylempään 122 paunan sarjaan.

Vastustajaksi tuli thaimaalainen Ploymuangchan SithPetchdamn, joka ilmoitti ottelusaldokseen kunnioitettavat 60 ottelua,joista 50 ottelua oli päättynyt voittoon.

Itse ottelu oli erittäin tasainen, Heinon viime talven pitkittyneestä sauraudesta johtuneesta vuoden ottelutauosta huolimatta, mutta tuomarit näkivät ottelun päätyttyä kuitenkin thaimaalaisen voittajaksi pisteillä.

Ottelu oli kuitenkin erittäin tasokas, vastustajan painoetu näkyi kuitenkin hieman ottelussa ja seuraavaksi kansainvälisestikin menestyneen ja Thaimaassa tunnetun Heinon tarkoituksena on saada tasokas vastustaja omasta sarjastaan. Tosin hänen painonsa harjoitteluaikana on ollut nyt hieman aiempaa alempana, joten saattaa olla,etta seuraava ottelu sovitaan hänen normaalia painosarjaansa alemmaksi, 116 paunaan.

Tapahtumassa koettiin myös ikävä välikohtaus,kun VIP-vieraita varten rakennetusta katsomosta romahti puolet maahan, vieden katsomossa istuneet ihmiset mukanaan. Rakenteiden ja tuolien välistä autettiin ihmisiä ripeästi pois ja useita loukkaantuneita hoidettiin paikan päällä ja joitakin vietiin sairaalaan ambulansseilla hoidettavaksi. Onneksi kuolonuhreilta vältyttiin, koska ottelut olivat illalla. Päiväsaikaan yleensä katsomon alusta on täynnä väkeä odottamassa otteluita varjon suojassa, missä suomalaisetkin ovat olleet aiemmin poissa auringon kuumuudelta.

Pertti Nurmi

Image

Image 

Poistettu haittakoodia