CHITALADA TOI TAMPEREELLE KOLME THAINYRKKEILYN POHJOISMAIDEN MESTARUUTTA

Porvoossa järjestettiin lauantaina 26. syyskuuta kansainvälisen thainyrkkeilyliitto IFMA:n Thainyrkkeilyn Pohjoismaiden mestaruuskilpailut, joihin saapui ottelijoita Suomen lisäksi Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta.

Tamperelaisia edustivat Chitalada Finlandin neljä ottelijaa, jotka olivat päässeet Suomen Muaythai-liiton joukkueeseen elokuussa Hyvinkäällä pidettyjen PM-karsintojen perusteella.

Chitaladan ottelijoista ensimmäisenä kehään astui juuri 18-vuotta täyttänyt Mika Honkanen, joka on nuori, vasta reilun vuoden tosissaan lajia harjoitellut tulevaisuuden lupaus. Tällä kertaa vastustaja oli kovan luokan tekijä, kolminkertainen Ruotsin mestari Robin Ramme, joka hallitsi ottelua kokeeneempana ottelijana. Honkasen otteissa näkyi pieni, ison tapahtuman tuoma jännitys, mutta hän sai kuitenkin paikka paikoin ottelun aikana myös käytettyä ruotsalaisen virheitä oivallisesti hyväkseen hyville osumilleen. Tällä kertaa sarjan -54kg mestaruus kuitenkin Ruotsiin, tuomariäänin 3-0.

Toinen Chitaladan ottelija, Heli Salapuro, sai sarjassa -48kg vastaansa myös erittäin kokeneen vastustajan. Vastaan asettui n 30 ottelua otellut, hallitseva sekä Ruotsin-, että Pohjoismaiden mestari, Bodil Frick. Frickin ajateltiin etukäteen tulevan vahvasti etenkin lyönneillään eteenpäin, mutta Salapuro sai vahvoilla pysäytyspotkuillaan ja vartalopotkuillan pidettyä ruotsalaisen kaukana. Myös lähiottelutilanteissa Salapuro otteli selvästi vahvemmin, kuin ruotsalainen vastustajansa, saaden hyvin vahvoja polvipotkuja perille. Salapuron rauhallinen ja tekninen ottelutyyli toikin sarjan Pohjoismaiden mestaruuden Tampereelle selvin tuomariäänin 3-0.

Iltaotteluissa Chitaladan ottelijoista kehään nousi ensimmäisenä vuoden 2008 Suomen mestari Jukka Kyynäräinen. Hänelle ei tullut myös yhtään helpompi vastus vastustajaksi, sillä toisena ottelijana kehään astui ruotsalainen Martin Akhtar, joka on myös kolminkertainen Ruotsin mestari, sekä kokenut ammattilaisotteluiden ottelija. Akthar oli ottelun ennakkosuosikki ainakin ruotsalaisten mielestä ja yrittikin painostaa Kyynäräistä erittäin kovalla temmolla koko ottelun ajan. Kyynäräinen sai kuitenkin amatööriotteluissa arvostetumpia suorituksia, vahvoja pysäytyspotkuja, sekä vartalopotkuja läpi ruosalaisen puolustuksen ja veikin sarjan -63,5kg mestaruuden ruotsalaisten pettymykseksi tuomariäänin 2-1.

Viimeisenä Chitaladan ottelijoista kehään nousi Lotta Loikkanen, joka lähti hakemaan päättäväisesti kolmatta Pohjoismaiden mestaruusvyötä Tampereelle sarjassa -45kg vastustajanaan Ruotsin Annie Eriksson. Ensimmäinen erä oteltiin tasaiseen tahtiin, Loikkasen ollen kuitenkin hieman vahvempi, mutta toisesta erästä lähtien ottelu menikin jo suomalaiselle ja viimeisen erän erittäin vahvalla ja päättäväisellä painostuksella tuomareille ei jäänyt epäselväksi, kuka oli sarjan uusi Pohjoismaiden mestari. Loikkaselle selvä pistevoitto 3-0.

Chitaladan ottelijat olivat harjoitelleet koko kesän ja alkusyksyn erittäin kovaa, lajiharjoitusten ollessa kovatempoisia ja pitkiä, jopa 2,5- 4 tunnin mittaisia. Tavoitteeksi oli asetettu Pohjoismaiden mestaruuskilpailut ja neljän ottelijan saaminen Suomen joukkueeseen oli jo hyvä saavutus.

Itse mestaruuskilpailuissa jokainen ottelija oli asettanut tavoitteekseen valmentajansa, Pertti Nurmen johdolla, mestaruusvyön tuomisen salille muiden seuran saavuttamien vöiden joukkoon. Kun lopulta tuliaisina Tamperelle oli kolme Pohjoismaiden mestaruusvyötä neljästä mahdollisesta, voivat sekä valmentaja, että ottelijat, olla erittäin tyytyväisiä suorituksiinsa.

Kuvassa voitokas Chitaladan joukkue.

http://i20.photobucket.com/albums/b206/pernur/ChitaladanPM-team.jpg


Vasemmalla nyt huoltajana toiminut Milja Heino, valmentaja Pertti Nurmi, Jukka Kyynäräinen, apuvalmentaja Kaj Heikkilä, Lotta Loikkanen, Heli Salapuro ja Thaimaasta vierailulla oleva Youngyut Phopanphanao.

PM-kilpailuiden finaalien tulokset:

-51kg Angelica Falk - Fatima Pinto 0-3

-48kg Heli Salapuro - Bodil Frick 3-0

-54kg Mika Honkanen - Robin Ramme 0-3

-60kg Gia Winberg FIN - Emma Tyni SWE 2 - 1

-51kg Jere Flinkman FIN - Sebastian Anderson SWE 3 - 0

+91kg Mathias Lundqvist SWE - Christian Colombo DEN 0 - 3

-86kg Johan Vänttinen FIN - Joakim Stenberg SWE 0 - 3

-63,5kg Jukka kyynäräinen FIN - Martin Akhtar SWE 2 - 1

-75kg Tommi Ranta FIN - Petter Juuhl NOR 1 - 2

-91kg Niklas Rouhiainen FIN - Jonathan Gromark SWE 1 - 2

-45kg Lotta Loikkanen FIN - Annie Eriksson SWE 3 - 0

-67kg Pasi Luukkanen FIN - David Teymur SWE 0 - 3

-81kg Patrik Loverfelt SWE - Ville Aalto FIN 0 - 3

Pertti Nurmi Poistettu haittakoodia