CHITALADALLE KAKSI KULTAA JA KOLME HOPEAA!

CHITALADALLE KAKSI KULTAA JA KOLME HOPEAA NAISTEN THAINYRKKEILYN SM-KILPAILUISTA!!

100_0172.JPG(658461tavu(a))

Karoliina Blacburn ja Pertti Nurmi

100_0175.JPG(641136tavu(a))

Katri Hasa ja Sami Tomann

Naisten thainyrkkeilyn SM-kilpailut järjestettiin tänä vuonna Chitaladan ja Suomen Muay Thai-liiton toimesta sunnuntaina 28.3. Pyynikin Palloiluhallissa.

Chitaladaa oli finaaleihin selviytynyt edustamaan kaikkiaan viisi naisottelijaa, jotka olivat käyneet läpi todella kovan treenijakson kilpailuihin valmistautuessaan.

Ensimmäisenä finaaleissa kehään astui Chitalada Milja Heino sarjassa alle -57kg,joka oli aiemmin otellut vain yhden ottelun, mutta oli todella kovalla treenimotivaatiolla selviytynyt hyvin erittäin kovasta valmistautumisesta kokeneempien treenikavereidensa seassa. Milja lähti hieman altavastaajana HTBC:n kokeneempaa Petra Martinezia vastaan,mutta ei osoittanut mitään kunnioitusta vastustajaansa kohtaan, vaan lähti erittäin varmasti otteluun. Toisessa ja kolmannessa erässä Milja yllätti jopa oman kotiyleisön erittäin vahvalla lähiottelulla ja vei vastustajaansa niskasta miten tahtoi. Viimeiset kaksi erää olivat jokseenkin tasaista ottelua ja ottelu ratkesikin vain pienellä erolla (2-1 tuomiolla) Petra Martinezin hyväksi.Miljalta kuitenkin todella hyvä suoritus!

Toisena Chitaladan naisista kiipesi kehään Karoliina Blackburn sarjassa alle -60kg,joka oli pitkän ottelutauon jälkeen jo karsinnoissa kukistanut Turun Kaisa Kallion ja kohtasi nyt finaalissa HTBC:n Anna Willbergin. Anna oli selvästi sarjan voittajasuosikki ja ei ollut aiemmin hävinnyt ottelemalla yhtään aikaisemmista yhdeksästä ottelustaan. Karoliina lähti ohjeiden mukaan samalla taktiikalla ottelemaan kuin Turussa, mutta pian kulmassa huomattiin, ettei Annaan pure samat tekniikat kuin siellä ja valmentajan kehotuksesta vaihdettiin nopeasti taktiikkaa, joka toimikin hyvin. Turussa ottelu oli voitettu pysäreillä ja vastapotkuilla, nyt hyvänä potkujen blokkaajana tunnetun Annan asento ja tekniikka oli saatava rikki ennen pisteiden saamista ja olikin tehtävä enemmän töitä eteenpäin. Myös pysäyttävät polvet toimivat Karoliinalla hyvin ja monta onnistunutta kyynärpäälyöntiä ja kaatoa nähtiin kotiyleisön riemuksi. Ottelu oli kokonaisuudessaan selvästi Karoliinan, kuitenkin tuomio oli kaikkien yllätykseksi vain 2-1 Karoliinan hyväksi. Karoliinasta kuitenkin Suomen Mestari! Erinomainen suoritus, joka sai paljon palstatilaa eri lehdissä.

Kolmantena vuorossa Chitaladan finaaliottelijoista oli Tuulikki Strengell sarjassa alle -71kg. Tuulikkihan oli ilmoittautunut kilpailuihin sarjaan alle-67kg,mutta koska oli sarjansa ainoa osallistuja, hän joutui siirtymään sarjaa ylemmäs saadakseen ottelun. Vastustajana olikin Tuulikkia selkeästi pidempi ja Suomen kaikkien aikojen menestynein naisthainyrkkeilijä: Suomen mestari, Euroopan mestari ja Maailman mestari, CAF:n Mia Eteläpelto. Ensimmäinen erän Mia painosti Tuulikkia vahvasti, mutta toisen erän alusta lähtien Tuulikki pääsi vauhtiin mukaan ja saikin paljon potkuja perille Mian vartaloon. Viidennen erän alussa Tuulikki laski käsiänsä valitettavasti hetkeksi liian alas ja kokenut vastustaja käytti tilaisuutta hyväkseen ja sai potkunsa osumaan suoraan Tuulikin suojaamattomaan päähän. Tuulikki nousi heti putoamisensa jälkeen sinnikkäästi istumaan, mutta kehätuomari näki parhaimmaksi katkaista ottelun.

Neljännessä erässä olikin vastassa treenikaverit: Nokian Chitaladaa edustava Katri Hasa ja Tampereen Chitaladaa edustava Heidi Korhonen. Katri oli selvästi kokeneempi ottelija ja näyttikin pääsevän ottelun edetessä selvästi niskan päälle nopeilla potkuillaan ja väistöillään. Heidi taisteli kuitenkin hyvin, ottaen vielä huomioon, että kolmannessa erässä hänen kaksi varvastaan murtuivat. Heidi ei kuitenkaan näyttänyt kipua, vaan otteli ottelun sinnikkäästi loppuun asti. Katrilta teknisesti erittäin hyvä ottelu ja Suomen mestaruus!

ONNISTUNEET KILPAILUT

Kaikki kahdeksan finaaliottelua olivat teknisesti erittäin hyviä ja yleisöa oli paikalla runsaasti. Chitaladan väki sai kiitosta hyvistä järjestelyistä ja kilpailijoille olikin hankittu pokaalien lisäksi myös sponsoripalkintoja. Tässä yhteydessä vielä kiitos seuran kaikille talkooihmisille!! Lehdistö huomioi myös kilpailut ennennäkemättömällä tavalla-ennen ja jälkeen kilpailuja saatiin runsaasti palstatilaa.

Tulokset

Alle 48kg: Anna Salomäki, TreTBC - Nina Mattus, HTBC (Helsinki) 0-3
Alle 51kg: Pia Urpulahti, HTBC - Mappela Lehtonen HTBC, 0-3
Alle 54kg: Mirka Hyvärinen, CAF (Helsinki) - Heidi Lehtinen, TreTBC 0-3
Alle 57kg: Petra Martinez, HTBC - Milja Heino Chitalada (Tampere) 2-1
Alle 60kg: Anna Willberg, HTBC - Karoliina Blackburn, Chitalada 1-2
Alle 63,5kg: Liisi Airo, EKH (Espoo) - Maarit Kumar, HTBC 0-3
Alle 71kg: Mia Eteläpelto, CAF - Tuulikki Strengell, Eteläpelto voitti tyrmäyksellä 5. erässä.
Yli 71kg: Katri Hasa, Chitalada (Nokia) - Heidi Korhonen, Chitalada 3-0 Poistettu haittakoodia