CHITALADAN NAISET JYRÄSIVÄT THAIMAASSA

Chitaladan Tuulikki Strengell ja Milja Heino jyräsivät todella Suomea ja Chitaladaa tunnetuksi Thaimaassa.


Image Naisethan olivat saaneet kutsun valmentajansa Pertti Nurmen kautta Thaimaan kuningattaren syntymäpäivän kunniaksi järjestettyyn tapahtumaan Bangkokiin,jonka promoottorina toimi maailman ykköspromoottori thainyrkkeilyssä Songchai Ratanasuban.
 
Tapahtuma olikin todella iso ja mahtava kokonaisuus. Elokuun 12. on Thaimaassa Kuningattaren syntymäpäivän lisäksi äitienpäivä ja yleinen vapaapäivä,joten väkeä oli paikalla tuhansittain ja tapahtumahan televisioitiin UBC-kanavan kautta koko Thaimaahan.
Grand Palacen edessä olevalla aukiolla oleva tapahtuma keräsi paikalle todella paljon väkeä,osa kaduista suljettiin ja mielettömät ruuhkat ruuhkauttivat kadut ihmisten tullessa aukiolle,jolle oli rakennettu kehän lisäksi myös mm konserttilava esityksiä varten. Tuntui,että suuri osa Bangkokilaisita tuli viettämään vapaapäivää juuri aukiolle tai sen ympäristöön.
Sanam Luang-aukiolla olevassa kehässä käytiin ensin miesten S1-turnaus,jonka jälkeen Thaimaan pääministeri piti puheen yleisölle.
 
Ennen naisten otteluita yleisölle ja ottelijoille oli jaettu kynttilöitä,jotka sytytettiin,kun aukiolta sammutettiin valot ja kaikki lauloivat yhdessä Thaimaan kansallislaulua kynttilöiden loisteessa muuten jo pimeässä illassa. Laulun jälkeen aukiota juhlisti sen kahdelta eri reunoilta lähetetty todella näyttävä ja pitkä ilotulitus.
 
Myös naisten ottelut käytiin ammattilaissäännöin,hanskoina käytettiin vain 6:n tai 8:n unssin hanskoja painoluokasta riippuen ja alasuojien ja hammasuojien lisäksi muita suojia ei ollut lainkaan. Otteluaika oli 5 x 2min.
 
Ensimmäisenä Chitaladan ottelijoista kehään asteli Tuulikki Strengell,joka varman oloisena otti kehän haltuunsa pitkällä ja hienolla ennen ottelua suoritettavalla ram muay-tanssilla.
Ottelut televisioitiin suorana ja otteluselostaja hehkutti Tuulikkia ja Suomea ja muistutti yleisölle mm Suomen olevan Euroopassa sijaitseva kaukainen maa.
 
Ottelun säännöistä ja suojien vähyydestä johtuen oli sovittu selvä taktiikka,joka puri. Kovat lyönnit pienillä hanskoilla ja etenkin kovat polvet tekivät isäntämaan Bo Deang Sithkrukornille selväksi,että myös Chitaladassa on omaksuttu thainyrkkeilyn tekniikat ja niitä on harjoiteltu tosissaan. Ottelun edetessä toiseen erään thaimaalaiselle laskettiin jo lukua ja samassa erässä kehätuomari keskeyttikin ottelun Tuulikin hyväksi.
 
Seuraavassa ottelussa astuikin heti kehään Chitaladan ja Suomen toinen edustaja, Milja Heino, joka varmasti sai lisää intoa katsellessaan omaa vuoroaan odotellessaan Tuulikin menestystä.
 
Myös Milja nautti selvästi todella runsaslukuisesta yleisöstä,joka nimenomaan osasi arvostaa myös Miljan tekemää pitkää ja hienoa ram muayta.
Myös thaimaalainen vastustaja Nong Song Sor Tepsathit oli nähnyt aiemman suomalaisen tyylin ja luultavasti tiesi, mitä odottaa.
Tuttuun tyyliinsä Milja määräsikin heti tahdin ja antoi samalla taktiikalla thaimaalaiselle, mikä oli sovittu ja se puri myös heti.
Ottelun edettyä ensimmäisen erän puoleen väliin thaimaalaiselle laskettiin jo lukua ja ei mennyt enää kauaa, kun ottelu keskeytettiin jo ensimmäisessä erässä Miljan hyväksi!
Todella runsaslukuinen thaimaalaisyleisö katseli hämmästyneenä suomalaisia,jotka poistuivat kehästä johtavaa siltaa pitkin "stadionin" taakse erittäin tyytyväisinä.
Myös suomalaisten otteluavustajina Nurmen kanssa toimineet Chitaladan "Thaimaan salin", Pertti Gym/MTP 2004:n thaimaalaiset Tiger,Kunsuk ja Chalee olivat iloisesti hämmästyneen yllättyneitä.
 
Illan muut naisten ottelut olivat suhteellisen tasaisia otteluita pistevoittoineen (vain yksi muu ottelu keskeytettiin ennen täyttä aikaa), joten suomalaisten antama hirmumyrsky oli varmasti yllätys kaikille.
 
Tapahtuma oli kaikille mukanaolleille ikimuistettava ja varsinkin meille suomalaisille todella upea kokemus ja samalla jälleen hieno palaute Chitaladan menestyksekkäistä treenimetodeista. Samalla löimme varmasti Suomen ja suomalaiset monen thaimaalaisen muistiin lähtemättömästi.
Image
Image
Poistettu haittakoodia